Sóterápia

Sóterápia

Az "AREC" - terápia a fulladós betegségek első számú rehabilitációs eljárása. Sikerének titka egyedülálló technológiájában rejlik. Felnőtteknél 10-12 hónapig tartó jelentős javulást érünk el úgy, hogy 65-75 %-kal csökken a gyógyszerigény és a betegek sokkal jobban érzik magukat.

Garancia a minőségre:  rendelkezésünkre áll az ÁNTSz-től klíma bemérési jegyzőkönyv és testülettől származó szakvéleményünk, valamint egyéni vélemények és vizsgálati eredmények országos tekintélyű – és ezért hiteles - szakemberektől.

Az A következő betegségek esetén javasolt:

  • Tüdőasztma (Asthma bronchiale)
  • Allergiás fulladás (Rhinitis allergica)
  • Légcsőhurut (Krónikus bronchitis)
  • Pikkelysömör (Psoriasis)
  • Melléküreg gyulladások

 

KÚRA

Eljárásunk feltalálója a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja.

Egy kúra 20 kezelést jelent, egy bevezető időszakot követően a felnőttek alkalmanként 40-60 percet, 
a gyerekek 25-40 percet tartózkodnak a klimateremben.

 

Manapság sokan foglalkoznak a légúti betegségek kezelésével, sokféle eljárást alkalmazva. Igen nagy az érintett populáció, így természetes, hogy a hagyományos orvoslás és az alternatív gyógyászat is nagy figyelmet fordít ezen területekre.

Szerencsések, akik nem tudják, mit jelent igazán ilyen betegséggel "együtt élni", naponta aggódni, hogy kell-e orvos, kell-e mentő. A beteg gyerek nem sportolhat, önfeledten még csak nem is játszhat, nem is futkározhat.

Az "AREC"-therápia orvostudósok szabadalma (védett hazánkban, Európában és az U.S.A.-ban), akik a sóbányák évezredes pozitív tapasztalatai alapján elindulva mesterséges körülmények között - az inhalációs teremben - modellezik a sóbányák mikroklímáját, de attól hatszor intenzívebben. (Amíg a sóbányákban egy eredményes kúra teljesítéséhez húszszor hat óra szükséges, addig nálunk húszszor egy óra).

A légtérben natúr bányasó lebeg, de különleges állapotban: a szemcsenagysága 0,5 és 5 mikron közötti és ionizált. Vagyis nem molekuláris nátriumclorid, hanem nátrium és klór ionok. A szemcseméret azért fontos, mert a sónak le kell jutnia a kishörgőkbe, melyeknek a "bejárati ajtaja" mindössze 5 mikron átmérőjű. Az ionizáció pedig növeli az eljárás hatásfokát. Ezeknek a technikáknak köszönhetjük, hogy valóban mi vagyunk a legjobbak.

A bizonyíték több ezer gyermek és felnőtt, akik már részt vettek "AREC"-kterápiánkon. Rehabilitációs gyakorlatban nem ismerünk hasonlót. Kiváló hatásfokkal dolgozunk: egy 20 kezeléses kúrát követően gyerekeknél 1 évig tartó 80-92 %-os (!)javulás tapasztalható.

A beteg nyeresége óriási: nincsenek rohamok, nem kell injekció, gyógyszer alig-alig vagy egyáltalán nem szükséges, nincs mellékhatás, nincs hálapénz, nincs betegszabadság! A gyermek újra sportolhat és teljes értékű emberré válik. Nos, megéri?

A legjobb szakvéleményeink vannak, többek között a Debreceni Egyetem Orvosi Karának Kutatásetikai Bizottságától, továbbá Dr. Szilasi Máriától, a Tüdőklinika professzor asszonyától és néhai Dr. Mihóczy László egyetemi tanártól, valamint Dr. Gönczi Ferenc gyermek pulmonológus megyei szakfelügyelőtől. A Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium pedig kiegészítő eljárásként javasolja.

Várjuk szeretettel a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Mi a különbség a hagyományos inhalációk és az "AREC" - therápia között?

Hagyományos inhalációs eljárásokban a hatóanyag - a só - vízhez van kötve, vízben oldott és azt párologtatva inhalálnak. Ebben az esetben azonban a hatóanyag páratartalma 95 % - tól is magasabb, és ennek köszönhetően a hatóanyag nem jut le a tüdő mélyére - a kishörgőkbe és a léghólyagocskákba, ahol a gyulladt és görcsös állapot van és ahol a betegség gyógyítható - , hanem kitapad a légutak falán.

Az "AREC" - therápiában a só ( natúr bányasó ) egy szem vizet sem "lát". Egy malomban aprítjuk, finomabbra, mint a cigarettafüst, és így küldjük a légtérbe. Így garantáltan lejut rendeltetési helyére. Ráadásul, hogy "cifrább" legyen, még ionizált is, ami növeli a gyógyítás hatásfokát.

Sótéglákból épített inhalációs "kamrákra" pedig nem célszerű sok szót vesztegetni: nincs bennük egy szem hatóanyag sem. (Hacsak nem helyeznek be egy AREC klímagépet). De a sóbányákban sem lenne lebegő só, ha a baetegek nem "emelnék" fel a talajról sétálással, játszadozással a bányaművelés során keletkezett és minden éjszaka újra és újra "lepihenő" finom szemcséket.

Ajánl/megoszt