A betegségek kialakulása

A betegségek kialakulása

Mindannyiunknak kötelessége tudni, hogy az az életmód amit folytatunk betegségekhez vezet. Ideje felelősséget vállalni magunk és családunk egészségéért! Jó, ha tudjuk, hogy az alább leírt tényezők, nem azonnal hozzák létre a betegségeket, hanem évek, évtizedek alatt. Jó sok egészségtelen dolgot megehetünk, lenyelhetünk, megihatunk, mire a testünket kimerítjük. Soha nem késő változtatni!

I. Az egészséget veszélyeztető tényezők

 A szervezetet érő kedvezőtlen hatások

- rossz általános és személyi higiéné

Ma már nagyon sok információ jut el hozzánk arról, hogy milyen dezodort, fogkrémet, arckrémet használjunk. Mivel mindenki meg akar győzni, hogy az Ő terméke a legjobb, ezért nagyon tudatosan kell kiválasztanunk azt, amelyik a legtisztább, hiszen a mindennapi használatukkal mérhetetlen károkat tudunk okozni a bőrön át felszívódó mérgező anyagokkal. Nagyon sok tiszta, növényi készítmény kapható már!

Felhívnám a figyelmet a mosószerekre, amivel nem csak közvetlenül ártunk magunknak, hanem közvetetten is, a környezetkárosító hatásán keresztül. Már egy ideje használom a mosódiót, és megfelelő kiegészítőkkel, a fehérek soha ilyen gyönyörűek nem voltak. Az illóolajtól még illatoznak is!

- mozgásszegény életmód vagy egyenlőtlen fizikai megterhelés

Leszoktunk a mozgásról! Miért is? Mert drága? A gyönyörű erdőben,- csend, nyugalom, friss levegő, energia,- még senki sem kért pénzt Tőlem! Mindenkit várok, sétáljunk, kocogjunk, fussunk együtt!

- mennyiségben vagy minőségben helytelen táplálkozás

Erről a témáról, szándékozok a későbbiekben bővebben írni, de a napi ötszöri étkezés/ persze nem ötször rántotta, kolbásszal!/, egy déli főétkezéssel, tápláló, akár vércsoport szerinti ételekkel, a falatok 25× rágásával, és bőséges folyadék fogyasztással, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért!

- tartós idegrendszeri túlterhelés

 Stressz nem létezik, csak az van ahogyan Te reagálsz a Téged ért eseményre!!

Nagyon sokat segítenek az önismereti, kommunikációs tréningjeink, a Hellinger  családállítás, psychológusaink stb. Akarj változni és keresd a hozzávezető utat!

- káros szenvedélyek

Ha a múltból hozott korlátainktól meg tudunk szabadulni, nem lesz ezekre szükség!

- környezet szennyezés

Minden ami az unokáink életét veszélyezteti, az a mi felelősségünk megoldani! Járj biciklivel, ne használj gázos sprayt, spórolj az energiával, vagy egyszerűen NE DOBD EL A SZEMETET !

II. A betegséghez vezető leggyakoribb okok és felosztásuk

1. Belső okok:

- örökletes és alkati adottságok

Ennél a pontnál keveredik bennem a keleti és a nyugati orvoslás. Vannak gének által meghatározott betegségek, de vajon igaz-e, hogy a gondolat energia, ami DNS állomány változtatására képes? Te mit gondolsz?

-anyagcsere eltolódás következtében keletkező toxikus anyagok

Ha az előző pontokban foglaltakat helytelenül éled, biztos, hogy az emésztés- felszívódás- méreganyag eltávolítás nagyon harmonikus egyensúlya megbomlott! Rothadás- erjedés- gázosság- savasság- betegség!

- életkor

Csak annyiban számít, mióta mérgezed magad? Láttam már egészséges boldog 70 évest, és láttam beteg, boldogtalan 40-est.

- veleszületett betegségek

2. Külső okok:

Élettelen kórokok:

-         kémiai ártalom, külső toxikus anyagok

Több oldalt lehetne erről írni, majd máskor! Mivel mosogatsz? Zsíroldószerrel? 60 liter vízzel öblíted le a tányérodról? Boltból veszed a kolbászt és a felvágottat? Ne csodálkozz, ha ugyan úgy megköti a vizet a szervezetedben, mint a kolbászban, hogy többet fizess érte!

-         elektromos ártalmak, sugárzási ártalmak

Érdemes beméretni a lakást, ma már nagyon komoly eszközökkel végzik. Volt már Nekem olyan tumoros betegem, aki pont ott feküdt ahol az édesapja, aki tumorban halt meg!

-  stressz

Élő kórokok: minden olyan egy vagy többsejtű élőlény, amely betegség kialakulását idézi elő, pl. vírusok, baktériumok

Mindezek a tényezők napról-napra terhelik a testünk öngyógyító képességét, így az évek során lehetővé teszik a betegség tünetek megjelenését.

Van egy jó hírem! Életmód változtatással segíthetünk testünknek!

Elvenni  ami sok, és megadni ami kevés a szervezetünknek!

A méregtelenítő kúrák segítségével erre törekszünk

 

dr Molnár Ildikó

Ajánl/megoszt