Érszűkület kezelése

Érszűkület kezelése

MEREVEDÉSI ZAVAR? LÁBSZÁRGÖRCS? HIDEG VÉGTAGOK? SZÉDÜLÉSEK? FEJFÁJÁS? BESZÉDZAVAR?
Egyedülálló terápia az érszűkület kezelésében!

Természetgyógyászati Központunkban a múlt évben bevezetett, teljesen új, rendkívül hatékony fizikoterápiás módszer máris sok páciensnek hozott „új életet”, újra élvezhetik a sétálás örömét, kínzó lábgörcsök csökkentek, többen jelentős közérzetjavulásról számoltak be. Az érszűkület egy nagyon veszélyes állapot, a tüneteket komolyan kell venni és időben kell tenni az egészség visszaállításáért.

Mi is az érszűkület?
Szervezetünk működéséhez szükséges anyagok a verőérhálózaton keresztül jutnak el szerveinkhez. Ha az artériás rendszer bármely szakaszán valamilyen okból szűkület alakul ki, akkor arra a területre nem jut elegendő tápanyag és oxigén, melynek következtében fájdalom jelentkezik. Ha a beszűkült ér teljesen elzáródik, az artéria által ellátott szövet, szervrész elhal. Amennyiben ez végtagon alakul ki, következménye a végtag vagy egy részének amputálása, belső szerveknél a következmény lehet szívinfarktus vagy agyvérzés. A leginkább érintett területek a szívkoszorúerek, az agyi- és lábartériák. Ha az elzáródás folyamata viszonylag lassú, az elzáródott ér környezetében lévő kisebb erek átveszik annak funkcióját. Ez a folyamat azonban lassú és nem biztos. A nálunk alkalmazott új eljárás alapja épp ennek, az egyébként természetes folyamatnak a serkentése: a mellékági keringés kialakulását segíti, tehát az emberi szervezet önregeneráló képességét használja ki.

A merevedési zavart hátterében is állhat érbetegség!
Sok férfi nem szívesen beszél szexuális problémáiról. Nem is sejtik, hogy a merevedési zavar egy eddig fel nem ismert érbetegség első jele lehet. Napjainkban az egészséges szexualitás és a szexuális zavarok nagyobb számban fordulnak elő, így a problémák ismerete minden ember számára fontos. Ezeknek az okoknak nagy százalékát az érszűkületi problémák okozzák. A nálunk igény bevehető kezelés a hajszálerek állapotát jelentős mértékben javítja, így a merevedési problémák is megszüntethetők.

Mi a terápia lényege?
A mikrocirkuláció javításával eljuttatni az elzáródott területekre a sejtek számára nélkülözhetetlen oxigént és tápanyagokat. Ez a terápia egyedülálló, segítségével a hajszálérbetegségek súlyosbodását tudjuk megállítani a kollaterális keringés javításával. Az eljárás alkalmas minden olyan esetben, amikor a panasz keringési rendellenességre vezethető vissza, továbbá eredményes a fizikai teherbíró képesség növelésére is.

Mi az eljárás lényege?
Az érszűkület kezelése ma nagy probléma, ez korunk egyik legelterjedtebb és legsúlyosabb népbetegsége. Az eddig alkalmazott konzervatív gyógyszeres kezelések időlegesen csökkentik a tüneteket, de az érszűkület súlyosbodását nem állítják meg. Az általános elmeszesedéssel, a nem műthető erekkel és a hajszálerekkel összefüggő keringési rendellenességek javításában játszik szerepet ez az új kezelési mód. A kezelések során az emberi szervezetbe speciális hullámokat juttatunk be, melyek teljesen fájdalom-, és mellékhatásoktól mentesen hatnak az egész testre. Ezeket a hullámokat egy speciális kezelőfej adja ki, melyet a beteg talpára téve, csatoló közeg segítségével vezetünk a testbe. A széles frekvenciasávnak köszönhetően a hullámok a teljes testet átpásztázzák. Az eljárás alkalmas minden olyan esetben, amikor a panasz keringési rendellenességre vezethető vissza, továbbá eredményes a fizikai teherbíró képesség növelésére is, sportolóknak kifejezetten ajánlott.

Tapasztalat

Z. J nyugdíjas, címzetes igazgató úr problémája évekkel ezelőtt kezdődött. Sajnos érszűkület miatt amputálni kellett két lábujját.
– Történt-e változás a kezelések hatására?
– Természetesen. Sokkal jobban érzem magam, állandóan húzta a görcs a lábamat, amit nagyon nem szerettem, ez most teljesen megszűnt. Nehezemre esett a gyaloglás, most ezzel is sokkal jobban boldogulok. Megszűntek az égető, szúró fájdalmak a talpamban, egyszóval örülök, hogy végre hatékony segítséget kaptam a problémámra. Szívből ajánlom mindenkinek ezeket a kezeléseket, sok mindent kipróbáltam már de ez a terápia jelentősen csökkentette a fájdalmakat! És üzenem minden dohányosnak, hogy időben szokjanak le a cigerettázásról, ne járjon senki úgy mint én!

Lévainé Hídvégi Erzsike
70 éves, 1 éve jár vesedialízisre.
– Erzsike néninek milyen problémáját sikerült megoldani ezzel az eljárással?
– A dialízisre járó betegek sajnos a kezelés következményeként rövid idő alatt komoly járási nehézségekkel találkoznak. A dialízis elkezdése után fél évvel már húzta a görcs a lábamat, nagyon nehéz lábérzésem volt, jéghidegek voltak a végtagjaim, már csak bottal tudtam járni, sétálás közben gyakran meg kellett állnom. Itt a Lyrius Természetgyó-gyászati Rendelőben már a negyedik kezelés után sokkal jobban voltam, sokkal könnyebb a járás, zokni nélkül tudok aludni. Áldom a doktornőt, hogy lehetőséget adott a gyógyulásomra és minden dialízisre járó társamnak szívből ajánlom az itt rejlő lehetőséget. Ne késlekedjenek, jöjjenek minél előbb, mert az itteni segítséggel bekövetkezett közérzet javulásom tényleg a csodával határos.

Dr. Molnár Ildikó

Ajánl/megoszt