Zeller Tócsni

Zeller Tócsni

Beküldte: 
dr Molnár Ildikó
dr molnár ildikó képe
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

 

 

hozzávalók 4 főre
 
  • 1 közepes zellergumó
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 1 ek tönköly liszt
  • frissen őrölt bors
  • oliva olaj a sütéshez
  •  

 

Elkészítés: 

 

egyéb elnevezések

zelleres tócsni, zelleres lapcsánka, zelleres berét

elkészítés
  1. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük, vagy segítségül hívjuk a konyhai robotgépünket.
  2. Egy tálban felverjük a tojásokat a borssal, sóval, az összezúzott fokhagymával.
  3. Összekeverjük a reszelékekkel és a liszttel.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és egy kanállal halmokat rakunk az olajba, és ellapogatjuk. Lassú tűzön sütjük szép pirosra, ropogósra.

 

Ajánl/megoszt