Zabpehely kása

Zabpehely kása

Beküldte: 
Mintaharmat
Mintaharmat képe
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

zabpehely

csipet só

méz

fahéj

őrölt vanília

friss és aszalt gyümölcsök

 

 

A (kisszemű) zabpelyhet nagyjából másfélszeres forró vízbe téve, folyamatosan keverve felhevítjük, csipet sóval megszórjuk, és kevergetés közben addig melegítjük, amíg fel nem szívja a vizet és meg nem puhul. Miután levettük a tűzről, mézet, fahéjat és egy kis őrölt vaníliát keverünk bele. ( Nem lehet elrontani! )

Tálba szedjük, almát, banánt darabolunk rá, megszórjuk mazsolával, aszalt áfonyával, ribizlivel vagy még amivel jól esik, és végül megszórjuk tört dióval.

Ajánl/megoszt