Zöldséges lencsefasirt

Zöldséges lencsefasirt

Beküldte: 
Sárközi Józsefné
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

 

    10 dkg lencse

       6 dl viz

    10 dkg apróra vágott hagyma

      2 dkg vaj piritáshoz

    10 dkg kenyér beáztatva

       3 ek napraforgó olaj füszerkeverék /1 tk kakukkfü, 1 tk koriander, 1

                tk szerecsendio/

       1 lapos kávéskanál babérpor

       1 tk só

     10 dkg darált dió vagy dejó

       4 ek szójaszósz

       2 cs apróra vágott petrezselyem

       6 dkg piritott zabpehely

      panirozáshoz tej+sárgaborsóliszt+kevés keményitő / tojás helyett/

Elkészítés: 

 

    Elkészités:

    A lencsét jól megmossuk és min 5 órára beáztatjuk, majd megfőzzük.  A hagymát vajon megpiritjuk, füszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret és átmelegitjük, hogy az izeket jól átvegye a kenyér. A főtt lencsét még melegen krumplinyomóval szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a kenyér-masszát, a darált diót, a szójaszószt, az apróra vágott petrezselyem zöldet és szükség szerint a piritott zabpelyhet.

Az egész masszát hagyjuk kihülni, majd fasirtokat formálunk belőle és bepanirozva  bő, forró olajban kisütjük.

Salátával hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Tepsiben is süthetjük, akkor nem kell bepanirozni!

Ajánl/megoszt