zöldborsó krémleves

zöldborsó krémleves

Beküldte: 
Anett Santa
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

friss vagy fagyasztott zöldborsó

fűszerek

rizsszín (tejszín helyett- bioboltban kapható)

dió

Elkészítés: 

Ez egy végtelenül egyszerű recept-én csak egyszerűeket főzök egyelőre

Kb 30 dkg zöldborsót kis vízben felteszek főzni/párolni, hozzáadok egy kis kávéskanál sót és ízlés szerint fűszereket, én lestyánt használtam, ami kicsit zeller ízre emlékeztet, plusz majorannát és kis borsot.

Amikor megpuhul a borsó akkor kb 1 dl rizsszínnel felöntöm és éppen csak összeforralom, maj ezek után az egészet botmixerrel pépesítem.

Ha túl sűrűnek találnám még kicsi vizet hozzáfőzök.

Csészéből eszem és a tetéjere egy kis pirított diót szórok.

Gyönyörű a színe és nekem este nagyon jól esik egy ilyen finom meleg leves. A tetejére dió helyett, mint minden krémlevesre, puffasztott kölesgolyót is lehet szórni

:)

Ajánl/megoszt