Lencsefőzelék kenyérlángossal

Lencsefőzelék kenyérlángossal

Beküldte: 
Mintaharmat
Mintaharmat képe
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

 

vöröslencse

csicseriborsó liszt

hüvelyesliszt

egy vagy két hagyma

egy vagy két ek sűritett paradicsom

őrölt gyömbér

mozsárban összetört indiai ötfűszer keverék (ettől lesz különleges és igazán finom)

egy vagy két ek kókuszreszelék

méz

kevés mustármag

ízlés szerint kevés izlandi zuzmó és medvehagyma

 

Elkészítés:

 

A lencséhez háromszor annyi vizet öntünk, és még hidegen összekeverjük 3/4 rész csicseriborsó liszttel és 1/4 rész hüvelyesliszttel. Miután a víz felforrt, a vörös lencsét lassú tűzön megfőzzük (10-15 perc alatt) úgy, hogy egy-két hagymát is beleszeletelünk. Közben hozzáadunk kevés sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval, őrölt gyömbérrel, indiai ötfűszerrel, kevés  barna cukorral vagy mézzel, kókuszreszelékkel, esetleg kevés fehér mustármaggal, mazsolával és (teaként bioboltokban kapható) szárított izlandi zuzmóval, a végén pedig szárított medvehagymával ízlés szerint.

A kenyérlángos tésztája ugyanaz mint a kenyéré, csak nagyon vékonyra nyújtjuk és úgy sütjük meg 25-30 perc alatt közepes lángon. – A legfinomabb még melegen.

Ajánl/megoszt