Köles felfújt sárgabarackkal

Köles felfújt sárgabarackkal

Beküldte: 
dr Molnár Ildikó
dr molnár ildikó képe
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

 

Köles felfújt sárgabarackkal

 

hozzávalók 6 főre

·         35 dkg köles

·         40 dkg sárgabarack

·         4 ek méz

·         2 tojásfehérje

·         1 fahéjrúd

·         2 tk őrölt gyömbér

 

Elkészítés: 

 

elkészítés

1.   A kölest átmossuk, és 1 liter vízben feltesszük főni a fahéjrúddal és a gyömbérrel.

2.   Amíg fő, megpucoljuk a sárgabarackot, és kis darabokra vágjuk.

3.   Ha a köles félpuhára főtt (kb. fél óra), és már nincsen alatta víz, akkor belekeverjük a barackdarabokat és a mézet, majdlefedve állni hagyjuk kb. 15 percet, hogy még egy kicsit puhuljon.

4.   A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

5.   A köleskásából kihalásszuk a fahéjat, fokozatosan belekeverjük a keményre vert tojáshabot.

6.   Tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe toljuk.

Ha a teteje szép pirosasra sült, kivesszük, és megvárjuk, míg kicsit hűl, aztán szeleteljük.

Ajánl/megoszt