Bazsalikom pesto

Bazsalikom pesto

Beküldte: 
dr Molnár Ildikó
dr molnár ildikó képe
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

 

 Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikomlevél, 2 evőkanál fenyőmag, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt, 1 csipetnyi tengeri só

 

 

Elkészítés: 

 

Elkészítése: A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, szedjük ki egy szűrőedénybe, majd várjuk meg, míg lecsepeg. Tegyük konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd az egészet a gép segítségével pépesítsük. Szedjük át kis üvegekbe, zárjuk le jól, majd fagyasztószekrényben tároljuk. Felhasználás előtt egy órával célszerű kivenni a fagyasztóból, majd a maradék újra lefagyasztható. A fenyőmagot akár meg is piríthatjuk, forró serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül.

Fogyaszthatjuk frissen kifőtt tésztával összekeverve, parmezánforgáccsal meghintve, mozarellagolyókat beleforgatva kevert salátaágyon tálalva, pizza kenyérre...

Jó étvágyat! 

Ajánl/megoszt