Árpaleves

Árpaleves

Beküldte: 
Sárközi Józsefné
Értékelés: 
0
Még nincs értékelés
Hozzávalók: 

          10 dkg árpagyöngy

             1 l       zöldséglé

             2 fej    hagyma

             1 kisebb szál póréhagyma

            1/2 fej zellergumó

              25 dkg pasztinák

              4 szál sárgarépa

              1 fej karalábé

             fél fej káposzta

             10 dkg zöldborsó

               1 babérlevél

              néhány lestyánlevél

              1 tk tengeri só, őrölt fekete bors

              1 ek sörélesztőpehely

              2 csokor petrezselyemzöld vagy kapor

Elkészítés: 

  Áztassuk be 2  órára a hideg vizben megmosott árpagyöngyöt, majd kezdjük el főzni. Tisztitsuk meg a zöldségeket a következő módon: a hagymát cikkelyekre, a pórét karikára, a zellert, a pasztinákot és egy sárgarépát nagyobb kockára , a káposztát metéltre vágjuk , a további 3 sárgarépát reszeljük le.

Adjunk a leveshez 3 sárgarépán , az egészben hagyott karalábén, továbbá a káposztán kivül minden zöldséget és főzzük 30 percig.

Ezután egészitsük ki a levest a kimaradt zöldségekkel és füszerekkel, és további 25 percig főzzük kis lángon.

Befejezésül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, de ekkor már nem szabad forralni!

Frissen apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét és tálaljuk.

Ajánl/megoszt