MI SZEREPE VAN A BÉLTISZTÍTÁSNAK AZ AUTOIMMUN BETEGSÉGEK GYÓGYULÁSÁBAN ?

MI SZEREPE VAN A BÉLTISZTÍTÁSNAK AZ AUTOIMMUN BETEGSÉGEK GYÓGYULÁSÁBAN ?

MÁR ŐK IS TUDTÁK!

ORVOSI VERZIÓ:

Autoimmun betegségről akkor beszélünk, amikor az immunrendszer kóros, támadó jellegű immunválaszt indít a szervezetben normálisan is megtalálható valamilyen struktúra ellen. Megkülönböztetnek szerv-specifikus betegségeket, melyek egy adott szervre vagy szövetféleségre korlátozódnak (pl. autoimmun pajzsmirigygyulladás), illetve szisztémás autoimmun kórképeket, amikben különböző szervek illetve szervrendszerek érintettek (pl. SLE). Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik, a többségükre erős női dominancia jellemző (az összes beteg kb. 75 százaléka nő), sokszor fiatal, munkaképes korban jelennek meg. Kialakulásukban veleszületett genetikai hajlam és a környezeti tényezők együttes alakulásának van szerepe, pontos okuk azonban az esetek többségében ismeretlen. Gyakran halmozottan fordulnak elő, vagyis egy autoimmun betegségben szenvedő betegben bizonyos idő elteltével újabb ilyen kórkép jelenhet meg. Változatos tünettannal és jellemzően krónikus lefolyással rendelkeznek, némelyik az életet veszélyeztető szövődményekkel jár. Az autoimmun betegségek véglegesen nem gyógyíthatók, azonban egyre hatékonyabban kezelhetők. Terápiájukra elsősorban az immunrendszert gyengítő gyógyszereket (immunszuppresszánsok) alkalmaznak. Az utóbbi időben számos célzott biológiai terápia is elérhetővé vált, melyek addig sokszor kezelhetetlennek tűnő kórképekben is hatásosnak bizonyultak. Mivel a kezelések sokszor meglehetősen drágák, és a betegségek általában egy életre elkísérik a benne szenvedőket, az autoimmun kórképek jelentős terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerekre.

ORVOS-TERMÉSZETGYÓGYÁSZ SZERINT:

Autoimmun betegségek kialakulása, fejlődése, gyógyítása

A ma használatos bő termésű gabonák olyan fehérjéket (lektineket) tartalmaznak, melyek a vékonybélben felszívódási problémákat okoznak, pontosabban rést ütnek a felszívódási felületen és így olyan fehérjék is felszívódnak, amelyek egyébként nem kellene hogy bekerüljenek a szervezet belső táplálási láncába. Az immunrendszer érzékeli a nemkívánatos betolakodókat és harcba száll ellenük. Azonban a fehérjék megsemmisítésével párhuzamosan a harcot több síkon folytatja. Saját, a betolakodóhoz hasonló fehérjéket is megtámad. Az immunrendszer meg lett tévesztve a külső fehérjék által. Az immunrendszer addig folytatja a harcot, ameddig az idegen fehérjék bekerülnek a felszívódási láncba, ameddig tart a külső provokáció. Magyarán, csak úgy lehet leállítani a az önmegsemmisítő folyamatot, ha nem kerül be a szervezetbe a provokáló idegen fehérje. Ezt pedig CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a táplálkozás radikális változásával érhető el. NINCS MÁS MÓDSZER. A provokáló fehérjékből nem kevesebbet kell enni, HANEM TELJESEN KERÜLNI KELL ŐKET.

Az autoimmun betegség mindig a táplálkozás nem megfelelő voltával kezdődik. A sok főtt tészta, lisztes árú, látvány-péksütemény,  édesség, üdítő, rizs, burgonya, túlzott tejtermék fogyasztás elindítja az autoimmun folyamatot. Sokáig (évekig, évtizedekig) bírja a szervezet, bár az autoimmun folyamat a háttérben alig észrevehető módon zajlik. Hogy kinek mi lesz az autoimmun folyamat gyakorlati megnyilvánulása, azaz milyen diagnózist kap a páciens, az már az egyedi életétől és genetikájától függ.

Az autoimmun betegség belobbantása mindig a stressztől függ. Aki a versenyszférában szétdolgozza magát, lót-fut, aggódik, fél, retteg, lelkileg kifárad, annál azonnal jelez a rendszer. Napjaink legdivatosabb autoimmun betegsége a sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis). Ilyenkor egy-két éven át is tud fájni a váll, térd, boka ízület, azonban ki ér rá foglalkozni vele. Aztán amikor igazán belobban a betegség, akkor már mozdulni sem tud az illető.
Aki stresszmentes életet tud élni, annál lehet, hogy csak 40-50 éves korára jelentkezik a betegség, egy teljesen lágy formában, egy még elviselhető fájdalommal.

Jó hír, hogy az autoimmun betegségből meg lehet gyógyulni. Rossz hír, hogy a páciensen múlik a siker. Aki semmit nem tesz magáért, az nem fog meggyógyulni. Akut fázisban igenis kellhetnek a gyógyszerek, hiszen egyáltalán a túlélés a kérdés.

Azonban:
– azonnal át kell térni a legszigorúbb étrendre (nem allergizáló),
– napi 3-6 gramm halolaj szükséges (nehézfém mentes)
– mellé kell tenni komoly bioenegetikai kezelést, ami az alapregulációt helyreállítja
– a rothadás eredményeként, akár megkövesedett salakanyaggal terhelt beleket, Colon-Hidroterápiával / vastagbél-tisztítás/ kell kitisztítani
– meg kell érteni a Germán Új Medicina ide vonatkozó passzusait,
– aki elfogadja annál spirituális technikák alkalmazása,
– meg kell érteni a betegség célját és értelmét a saját karma függvényében,
– illetve szükséges egy kiegyensúlyozott családi háttér, azaz nem árt, ha élettársunk egy “sámán”, aki mindig adagolja a pozitív jövőképet, gondolatokat, érzéseket.

Akut fázis után szükséges a regeneráció, az izmok és ízületek újbóli felépítése, könnyen felszívódó fehérje és kollagén fogyasztása, bizonyos mozgások újra tanulása, gyógytorna és nem megterhelő, de rendszeres mozgás.

A fenti folyamat a súlyosságától függően 1-2-3 évet jelent, az akut fázis után már élhető az élet, bár még vannak korlátok. Azt szoktam mondani, amit nem tudunk megtenni, azt biztos nem is kell, ezért adta a Létezés ezt a korlátozást. A teljes gyógyulásról akkor beszélhetünk, ha már eltűnik az időjárás függőség, az állapot rosszabbodása a ködös, esős, nyirkos időkben.

Ajánl/megoszt