Kolonhidroterápia, nyári akció az egészséges emésztésért

Kolonhidroterápia, nyári akció az egészséges emésztésért

 

Az IBS egy nagyon kellemetlen betegség, melyet azonban nagyon sok emésztést érintő betegségre „rá lehet fogni”. Sokan nem is tekintik igazi szervi betegségnek, mondván pszichológiai okai vannak.
Valójában az IBS a vastagbél működési zavarából ered, melynek olyan tünetei lehetnek, mint a hasi fájdalom, puffadás, hasmenés és szorulás.

Az IBS nem halálos betegség, azonban nagyon megkeserítheti a beteg mindennapjait. Rendkívül zavaró lehet a munkában, vásárlás közben, társaságban, stb. 

Az IBS manapság egyre gyakrabban fordul elő, egyes statisztikák szerint a fejlett világban minden 3. embert érinti élete során legalább egy alkalommal. Általában serdülőkorban alakulnak ki a tünetek, melyek a felnőtt korban többször is visszatérhetnek. 

Az IBS legfőbb okai: nem megfelelő táplálkozás, pszichológiai okok, genetikai és hormonális tényezők, bizonyos betegségek, antibiotikum szedés, kevés alvás, stb.

Mivel jelenleg nincs gyógymódja az IBS-nek, a legfontosabb dolog az életmódváltás. 

Honnan tudhatom, hogy IBS-ben szenvedek?

A hivatalos meghatározás szerint, ha az alábbi tünetek közül bármelyik 6 hónapon keresztül jelentkezik, IBS-ről beszélünk:

- hasi fájdalom vagy diszkomfort érzés
- puffadás
- megváltozott bélműködés

A hasi fájdalom az IBS leggyakoribb tünete, rendszerint a köldök alatt jelentkezik a fájdalom. Ez általában a puffadás miatt van. 

A hasi puffadás általában étkezés után alakul ki, de nagyon gyakori, hogy este jelentkezik, melynek oka a túlzott gázképződés. A puffadással igen gyakran hasmenés is társul.

10 étel, amit érdemes IBS-ben fogyasztani:

- hal
- zöldség (zöld színűek)
- gyümölcs (nem citrusfélék)
- rizs
- barna kenyér
- joghurt
- gabonafélék
- tészta /teljes kiölésű lisztből/
- korpa

10 étel, amit nem javasolt IBS-ben fogyasztani:

- fűszeres ételek

- citrusfélék
- sajt
- hagyma és póréhagyma
- csokoládé
- mogyoró
- marhahús
- fehér kenyér
- tojás
- tejtermékek

Az IBS ritkábban előforduló tünetei: hányinger, gyomorégés, kisebb étvágy, gyors telítettség érzet, hát-, és ízületi fájdalom, szapora légzés. Ezek a tünetek azonban más, akár súlyosabb betegségekre is utalhatnak, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb szakemberhez forduljunk. 

A legtöbb kutatás azt mutatja, hogy életmód és táplálkozás megváltoztatásával nagyon jó eredményeket lehet elérni IBS-ben. A legfontosabb tényezők:

- rendszeres étkezés
- gyakorta kevés étel fogyasztása
- lassú étkezés
- az étel minél alaposabb megrágása
- sok folyadékfogyasztás, főleg víz
- zsíros ételek mellőzése

Az utóbbi évek kutatásai azt találták, hogy a belekben nagyon sok idegsejt van, ezért az agy és a belek állandó kommunikációban vannak. Ebből fakadóan, bármi, ami az agyat érinti, az hatással van a belek működésére is. Ezért nagyon eredményes az IBS-ben szenvedő betegek esetén a stressz csökkentése, a különböző relaxációs gyakorlatok. Ami megnyugtatja az agyat, a pszichét, az megnyugtatja a beleket is. 

Az IBS-ben szenvedő betegeknek kiváló alternatívát nyújthat a kolon-hidroterápia, tehermentesíti a vastagbeleket, a savas anyagcsere termékektől, így nagyon rövid idő alatt , tünetmentesíti a beteget! rendezi a székletet, és természetes termékek segítségével megszünteti a puffadást, gázosságot. Nem elhanyagolható, hogy " mellékesen" megszünteti a rossz lehelletet, bőrgyulladást, hajhullást! Kellemes közérzetet biztosít. Egy kezelés, centimétereket jelent a derékbőségből!  MOST MINDEN ÖTÖDIK KEZELÉST INGYEN KAPJA AZ, AKINEK A CSODÁS, NAPSÜTÉSES NYÁRI NAPJAIT KESERÍTIK MEG , AZ ELŐZŐEKBEN LEÍRT TÜNETEK,  MEGTISZTEL MINKET A BIZALMÁVAL, ÉS IGÉNYBE VESZI A SZOLGÁLTATÁSAINKAT!

Hozzászólások

Verebné Jutka
Verebné Jutka képe
Diverticulosis coli esetében alkalmazható-e a kolonhidroterápia?
dr Molnár Ildikó
dr Molnár Ildikó képe
Természetesen! Nem aktív időszakban. Akkor egyéb kisegítő terápiákkal meg kell szüntetni a gyulladást, majd utána kitisztítani a salakanyagokkal feltelődő tasakokat. A leghatékonyabb módja a fájdalmas gyulladásnak a megelőzésében. A divertikulumok gyulladását egyébként, az eltolódott anyagcsere következtében keletkező savas béltartalom pangása okozza. Tehát, a végleges panaszmentességért, érdemes étkezési szokásokat változtatni és méregteleníteni! Jó néhány páciensem tudta ezekkel a módszerekkel elkerülni a fájdalmat! dr Molnár Ildikó
Ajánl/megoszt