ÁTHANGOLÓ HÉTVÉGE-KUNYHÓ SZERTARTÁS

ÁTHANGOLÓ HÉTVÉGE-KUNYHÓ SZERTARTÁS

                                 

Lélegzés. Izzasztó kunyhó.

Jézus azt mondá: én azt adom nektek, amit szem még nem látott, fül még nem hallott, kéz még nem érintett, mely még az emberi szívben sem merült fel.

 

A szem csak azt látja, ami rajta kívül van, nem látja azt, ami belül történik. A füled csak azt hallja, ami kívül történik, nem hallja azt, ami a bensődben zajlik. Minden érzékszerv csak a külső világgal  foglalkozik, minden  csak kifelé ’figyel’. Egyetlen érzékszervünk sem irányul befelé. Így tehát, amikor minden érzékszerv leáll, egyszerre ’bent vagy’.   A külvilág megszűnt.  Ahhoz, hogy megszüntess minden külső impulzust, meg kell tanulnod egyedül lenned. Fel kell ismerned, hogy te valóban egyedül vagy…., aztán barátkozz meg a helyzettel.

  A három napos elvonulás alkalmával, amit együtt fogunk tölteni, mindenki lehetőséget kap arra, hogy valóban egyedül lehessen úgy, hogy közben barátok veszik körbe.  Lehetőséget kapsz arra, hogy átéld az egyedüllét varázslatos világát, megismerd belsőd rejtelmét, megismerd az utad, amin járnod kellene, és azt a feladatot, amiért leszülettél. Ez persze nem lesz könnyű feladat, mert ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani, újjá kell születned, el kell engedned a múltbéli dolgokat, amik akadályoztak abban, hogy önmagadra találj. Ezzel levetheted azt az álarcot és azon illúziókat, amikben eddig mások, vagy saját magad ringattad, ráérezz arra az ösvényre, ami számodra a legjobb. Ahhoz, hogy ezt megtaláld, egyedül kell lenned, egyes egyedül kell lemerülnöd a legbelsőbb énedbe, ahol felfedezheted, hogy valójában ki is vagy, ki rejtőzik a tükörképed mögött, mikor tükörbe nézel, kit is látsz akkor valójában, miért kellett oda születned ahol vagy. Számtalannyi kérdés, amire sokan nap, mint nap keressük a választ.  Most lehetőséget kapunk arra, hogy választ kapjunk mindezen kérdéseinkre, anélkül hogy fizikai testben lévő személyeket kérdeznénk, mert mások a választ ezekre úgysem tudják.  Nem kell egyebet tennünk, csakis annyit, hogy kapcsolatba lépünk a felső vezetőnkkel.   Kapcsolatot teremtünk valós énünkkel, magával az univerzális erővel, és védő szellemeinkkel. 

Természetesen ahhoz, hogy ezt valóra váltsuk, azért szükségünk lesz egy segédeszközre. Ez pedig önmagunk megtalálásának  fizikai helyszíne, az izzasztókunyhó.  Ami nem más, mint az a spirituális környezet, ahol valóban ki tudunk lépni a tudatunk szorosan ölelő, és sokszor fojtogató szorításából. A kunyhó anyaméhszerű zártságban találkozunk önmagunk fizikai és szellemi határaival. Az izzasztókunyhóban a szertartás megkezdése után le kell győznünk a bent keletkezett meleget, magas páratartalmat, melyet csak úgy tehetünk meg, ha túllépünk  fizikai testünk határain, teljesen elengedjük magunkat, és átadjuk minden érzékünket és gondolatunkat a felső vezetésnek.  Ehhez természetesen mindenki maximális segítséget kap. Amíg ugyanis át nem léptük a tudati határt, a szertartást vezető segít abban, hogy az átlépés minél könnyebb és zökkenőmentesebb legyen. Természetesen a teljes szertartás alatt figyelemmel kíséri a bent levőket, és ha szükséges, akkor beavatkozik.

    A kunyhó három fő részből áll. A kunyhó maga, az anyaméhet jelképezi, a Földanya (Gaia) és saját édesanyánk méhét is. De a világ teljessége, kereksége is benne van. A kunyhó formája a magyar Szent Koronát formázza. Ajtaja leginkább keletre nyílik. Innen indul a körülbelül 2 méter hosszú ösvény, a köldökzsinór, ezt zárja le a kerek  földhalom. Ezen találhatók a négy világtáj színes szalagjai, szarvasagancs, amely a Csodaszarvast idézi. Ennek az ösvénynek a meghosszabbításában van a tűzgödör, ahol melegítik, izzítják a köveket. Ezek a kövek  gyermekfej nagyságú vulkanikus kövek, amelyek  „születésük óta” sok millió éve gyűjtik magukba a világ rezgéseit, információit, tudását.

 A szertartás a tűz megrakásával kezdődik. Célja a föld középpontja, a teremtés középpontja csokrának (csakra) megnyitása, amely nem más, mint a szív csokra, hiszen akkor élünk kiegyensúlyozottan, ha létünket a szeretet vezérli.  Őseink nagyon nagy tisztelete a természeti elemek iránt nagyban meghatározta és befolyásolta az akkoriban élt emberek életét. Elődeink igaz egyistenhívők voltak, viszont isteni erőt tulajdonítottak az őselemeknek, azaz a tűznek, víznek, földnek, és a levegőnek. Hogy az elemek gyógyulást, vagy bajt hoznak, az azon múlt, hogy az embernek milyen viszonya volt a természet rendjével. Belesimult-e az isteni törvényekbe, vagy azok  ellen, ellenére próbált élni.  A szertartáson, tisztán megélhető lesz mind a négy elemmel való közvetlen kapcsolat.  Ott van a föld, amin a résztvevők ülnek, a levegő, a gőz, amit belélegeznek, a víz, amit a kövekre locsol a szer vezetője, és a tűz, melyben a köveket felforrósítják.  A kunyhóban, esélyt kapunk arra, hogy testben és lélekben megtisztuljunk és újjászülethessünk, választ kaphassunk életünkkel kapcsolatos kérdéseinkre.

   Hogyan is lehetséges ez? A szertarás során a bennlévők, forró gőzt lélegeznek be, ami izzadást vált ki, ezzel méregteleníti a fizikai testet. Az imák, a fohászok, az énekek a lelket tisztítják és pozitív gondolatokkal segítik a szellemi úton való járást. Egy szimbólum segítségével pedig, kilépve testünkből kérdéseket tehetünk fel akár életutunkkal, vagy múltunkkal kapcsolatban.  A kunyhóban mindenki maga dönti el, hogy mire akar rákérdezni és mit akar megtudni.  Amikor elérünk a kérdésfához, mindenki felteheti azt a kérdést, amiről úgy érzi, hogy szeretné megkapni rá a választ.  Eldöntheti, felfelé indul el, vagy lefelé, ha felfelé haladunk a jövőnket érintő kérdésekre kaphatunk választ, ha viszont a fa gyökerei felé vesszük, az irányt, a múltbéli életeinkbe kaphatunk bepillantást.  Arra azért mindenki figyeljen oda, hogy olyan kérdést tegyen fel, melyre ha  választ kap, fel van rá készülve, és el is tudja fogadni felsőbb irányítója válaszát. A kunyhóban kb 1 órát fogunk eltölteni, külön a férfiak, és külön a nők.

 

   

 

 

 

A szertartás technikai tudnivalói

      A szertartást,szombaton 19 órakor fogjuk kezdeni, ezért kérek mindenkit, 18 órára érkezzen a helyszínre. Először a férfiak kezdik meg a ráhangolódási táncot, és ők vonulnak be elsőként a kunyhóba. Természetesen a táncban mindenki részt vehet, énekkel dobolással, hangulatteremtéssel. Szeretnék arra kérni mindenkit, hogy mikor a kunyhólátogatás után magához tér, csatlakozzon a többiekhez, mert minél több energiát helyezünk a körbe annál többet kapunk vissza. Egy-egy csoport kunyhóbavonulása után, viszont megkérek mindenkit, hogy amíg egy csoport a kunyhóban tartózkodik, addig mindenki más a házban legyen, hogy ne zavarjuk a bentlévőket. Amikor a csoport kijön, utána folytatódik a ráhangolódás és a tánc. Külön levélben mellékelem a dalszövegeket, amit ha van rá módotok tanuljatok meg, mert így teljes részévé tudtok válni a szertartásnak. Ami még nagyon fontos, hogy  ha tehetitek, és nem ütközik akadályokba, a délután folyamán 12 órától  ne fogyasszatok semmilyen szilárd táplálékot csak vizet igyatok. Ennek a fizikai testünk tisztulásánál lesz jelentősége.

 Ami még fontos lehet: (avagy az apró betűs rész.)

A kunyhószertartáson csak azok vehetnek részt, akik nem rendelkeznek, komoly keringési, és érrendszeri problémákkal, nem szenvednek klausztrofóbiában, valamint nincsenek nyugtató szerek, antidepresszánsok hatása alatt. Hölgyeknél még az is kizáró ok lehet, ha abban az időben gyermeket várnak, és kérném, hogy jelezzék , ha a menstruáció első felében járnak. A táncon természetesen nyugodtan részt vehet bárki.

A szertartás során régi emlékek  és félelmek is előjöhetnek, mindenki újra átélheti azon kellemetlen emlékeit, amiről úgy gondolta, régen feledésbe merült  és már nem is emlékszik rá. A kunyhóban feloldásra kerül minden félelem, negatív élmény és emlék. Azzal hogy újra átéljük, teljesen el tudjuk engedni az ezzel kapcsolatos negatív kötődést.

Öltözék a kunyhóban:

  Fehér, lehetőség szerint vászon rövidnadrág és póló, vagy felső, hölgyeknél lehet  fehér szoknya. Mivel nem biztos hogy odakint nagyon meleg lesz, így melegebb öltözék ,persze olyan amiben mozogni azért tudtok. Esőkabát, bár tárgyalásokat folytatok az időjárás-felelőssel. Próbálok kialkudni egy kellemes nyári estét. Semmiféle fémtárgy vagy ékszer nem ajánlatos, mivel energetikailag és hőhatástanilag sem egészséges.

 

Röviden ennyi, ami most hirtelen eszembe jutott, ha bármi kérdésetek még akadna, írjatok, bátran, megpróbálok rá minél hamarabb válaszolni.

Áldás békesség mindenkinek!

 

 

Orendi János

 

Ajánl/megoszt